Tym razem w roli głównej czubryca
zielona i czerwona oraz przyprawa do kurczaka
CZUBRYCA CZERWONA- ORYGINALNA BUŁGARSKA RECEPTURA 70 G
2,02 zł
Doskonała
mieszanka do każdego pieczonego mięsa , kurczaka , schabowego,
karkówka, kurczak, żeberka Sklad : skrobia kukurydziana, cząber,
kozieradka, czosnek, chili, papryka słodka, papryka ostra sól.
CZUBRYCA ZIELONA 40 G
2,02 zł
Stosujemy
do sałatek, jajek, twarogu, fasolki, rosołu, ryb, śledzi, kanapek
,masła ziołowego,do pierogów. Skład: cząber, koperek,
pietruszka, lubczyk, czosnek, kozieradka, sól, cukier.
PRZYPRAWA
DO KURCZAKA PO POLSKU 70
2,00 zł
Skład
w różnych proporcjach: sól, papryka słodka, cukier, proszek
pomidorowy, pieprz cayenne, pieprz czarny, chili, czosnek suszony,
kwasek cytrynowy.
Moja opinia:
Jeśli
chodzi o czubryce, to przyznam szczerze, że nigdy wcześniej nie
stosowałam tego rodzaju przypraw. Obawiam się jednak, że był to
błąd, bo produkty mają naprawdę świetny smak! Połączenia ziół
zarówno w zielonej, jak i czerwonej mieszance są idealne! Składniki
są bardzo dobrze skomponowane i w sposób harmonijny ze sobą
współgrają.
Czubryca
zielona:
Plusy:
- intensywny aromat, z wyraźnie wyczuwalnym lubczykiem i czosnkiem
- łagodny smak
- odpowiedni kolor
- nie zbryla się
- możliwość oceny wyglądu jeszcze przed otwarciem
Plusy:
- intensywny aromat, z wyraźnie wyczuwalnym lubczykiem i czosnkiem
- łagodny smak
- odpowiedni kolor
- nie zbryla się
- możliwość oceny wyglądu jeszcze przed otwarciem
Minusy:
- folia łatwo się rozrywa
- małe opakowanie (40g)
- folia łatwo się rozrywa
- małe opakowanie (40g)
Przyprawa
jest naprawdę bardzo smaczna, użyłam jej m.in. do szaszłyków,
kanapek, pieczonego schabu i łososia. Jedyny większy mankament to
fakt, że w opakowaniu jest jej dość mało – choć dla niektórych
może to być zaletą, bo przy szybszym zużyciu mniejszej porcji
produkt nie wywietrzeje.
(ocena 9/10)
(ocena 9/10)
Czubryca
czerwona:
Plusy:
- bardzo ładny kolor
- intensywny zapach
- wyrazisty, ostrzejszy smak
- możliwość oceny wyglądu produktu przed otwarciem
Minusy:
- folia łatwo się rozrywa
- nieco się zbryla
Plusy:
- bardzo ładny kolor
- intensywny zapach
- wyrazisty, ostrzejszy smak
- możliwość oceny wyglądu produktu przed otwarciem
Minusy:
- folia łatwo się rozrywa
- nieco się zbryla
Bardzo,
bardzo, bardzo dobra! Smak mocno wyrazisty, z wyraźnie wyczuwalnym
czosnkiem i chili. Przyprawa jest dość pikantna, idealnie
sprawdziła się przy pieczonym schabie, szaszłykach i... kaszy
gryczanej z zieloną fasolką :) Niestety, mimo odpowiedniego
przechowywania, z dala od wilgoci, trochę się zbryla.
(ocena 8,5/10)
(ocena 8,5/10)
A
na koniec... mój faworyt :) Przyprawa do kurczaka
Mięso
jem rzadko, a jeśli już jednak po nie sięgam, to zazwyczaj jest to
drób. Aby jednak kurczak czy indyk nie smakowały tak specyficznie
drobiowo, staram się jakoś urozmaicić ich smak. W tym przypadku
przyprawy (w duuużej ilości) zużyłam w tempie błyskawicznym,
przez co przyprawa do kurczaka jest chyba najbardziej pożądanym
dodatkiem w mojej kuchni.
Plusy:
- intensywny aromat
- wyrazisty, mocny smak
- bardzo ładny kolor
- nie zbryla się
- możliwość oceny wyglądu produktu przed otwarciem
- intensywny aromat
- wyrazisty, mocny smak
- bardzo ładny kolor
- nie zbryla się
- możliwość oceny wyglądu produktu przed otwarciem
Minusy:
- folia łatwo się rozrywa
- folia łatwo się rozrywa
Produkt,
który otrzymałam do przetestowania, jest skomponowany w zupełnie
innych proporcjach niż znane mi do tej pory. W mieszance przeważa
smak i zapach papryki i czosnku, przy czym papryka jest naprawdę
mocno wyczuwalna. Przyprawa jest dość pikantna, dzięki czemu potrawy
nią „ulepszone” nie są mdłe. Podobnie jak czubryce, produktu
użyłam m.in. do szaszłyków. Niestety, ze względu na apetyt
domowników, nie dane mi było zrobienie zdjęcia... ;)
(ocena 10/10)
(ocena 10/10)
uwielbiam te przyprawy
OdpowiedzUsuń